Smart Data People

SmartDataPeople – Business IT Traineeship Nijmegen

Wat is informatiemanagement?

Het Business IT Traineeship speelt zich af op het snijvlak van Business en IT. Het draait hier om informatiemanagement: zorgen voor een gezonde en effectieve informatievoorziening. Bij informatiemanagement gaat het om het realiseren van haalbare, schaalbare en toekomstbestendige informatievoorziening. Informatiemanagement is belangrijk bij grote of kleine organisaties, in een grote verscheidenheid aan rollen.

Je bent dienstverlenend, communicatief sterk en je vindt het leuk je kennis in te zetten en over te dragen. Je wilt mensen verder helpen door samen oplossingen te bedenken. Informatiemanagement geeft ook de afwisseling tussen soms de diepte ingaan om een probleem op te lossen en een andere keer met een grote groep gebruikers te sparren om de processen te verbeteren. Nog niet helemaal overtuigd van het Business IT traineeship? Ben jij liever hands-on met de technieken bezig, dan past wellicht een van onze data traineeships beter bij jou. Hier gaan wij graag met je over in gesprek.

Wat kunnen wij voor jou als starter betekenen?

Gaat jouw bloed sneller stromen van het ondersteunen van de business? Speel jij graag een centrale rol in het regisseren van verbeteringen van de informatievoorziening binnen een organisatie en met IT-leveranciers? Weet jij technische vraagstukken te vertalen zodat iedereen het begrijpt. Dan is het informatiemanagement vakgebied bij uitstek voor jou de volgende stap.

Smart Data People biedt een uitgebreid Business IT traineeship aan waarmee wij jou als afgestudeerde bachelor of master student opleiden en een vliegende start bieden als functioneel beheerderbinnen een organisatie die bij jou past. Je krijgt de kneepjes van het vak op een gedegen manier aangeleerd, je behaalt de meest actuele certificeringen en je krijgt een baangarantie bij een mooie opdrachtgever in jouw regio die past bij jouw interesses en ambities. Bekijk het volledige overzicht van onze opdrachtgevers.

Onze dienstverlening

Trainingsperiode

1. Trainingsperiode

Als trainee start je met een klassikale trainingsperiode van tweeënhalve maand bestaande uit theorie, praktijk en het behalen van erkende certificeringen.

Start

Data Vast Periode

2. Deta-vast periode

Na het traineeship stroom je in bij een opdrachtgever die bij je interesses en ambities passen en hier word je ruim één jaar gedetacheerd via Smart Data People.

0 – 1 jaar

Kosteloze Overname (1)

3. Instromen opdrachtgever

Na de deta-vast periode treed je in dienst bij de opdrachtgever waar jij jezelf verder kan ontwikkelen en maak je een stap in salaris.

Einde jaar 1

Deta-vast constructie

Doordat wij onze trainees zelf werven, selecteren, opleiden en begeleiden werken wij op basis van een deta-vast constructie. Dit betekent dat jij als trainee na +/- 1 jaar detachering wordt overgenomen en instroomt bij onze opdrachtgever. Zo investeren wij in jou als kandidaat door middel van ons kwalitatieve traineeship. Jij plukt als starter hier de vruchten van, doordat je bent opgeleid in alle actuele en relevante kennis en certificeringen waar je de rest van je carrière profijt van hebt. Hierdoor heb jij een gedegen basis in het vakgebied en kan jij vanaf dag één toegevoegde waarde leveren bij de opdrachtgever.

Soft skills en persoonlijke begeleiding bij het Business IT Traineeship

Tijdens ons business IT traineeship besteden wij naast de hard skills ook aandacht aan soft skills. In ons Talent Program bereiden wij jou op alle vlakken voor op het werkveld. Om te beginnen ga je een Talent Analyse maken, waar vervolgens in overeenstemming met jouw opdrachtgever, diverse competenties uitkomen. Deze competenties gaan we concreet maken in een ontwikkelplan waar je vervolgens samen met ons gedurende je eerste jaar bij jouw opdrachtgever aan gaat werken. Dit plan is continu in ontwikkeling door verschillende evaluatiemomenten gedurende het jaar. Daarnaast worden tijdens de trainingsperiode diverse trainingen gegeven op soft skills gebied waarbij onder andere aandacht wordt besteed aan gesprekstechnieken, gedragsvoorkeuren, communicatiestijlen en een pitch en sollicitatietraining.

Certificering bij het Business IT Traineeship

In ons Business IT traineeship behaal jij in tweeënhalve maand zeven erkende certificeringen die aansluiten op de behoefte in de markt. Door het behalen van deze certificeringen behaal je tevens drie officiële titels.

Trainingen met certificeringen:

 • EXIN – Vakopleiding Functioneel Beheer
 • Lean – Green Belt
 • Microsoft – 365 Fundamentals MS-900
 • Microsoft – Azure Fundamentals AZ-900
 • Scrum.org PSM1 – Professional Scrum Master
 • BiSL – BiSL Foundation
 • Cisco – Introduction to Cyber Security

Trainingen zonder certificeringen:

 • Introductie Informatiemanagement
 • Introductie Functioneel Beheer in de Zorg
 • Introductie Functioneel Beheer bij Gemeenten
 • Business Skills – Soft Skills
 • AVG / GDPR

(Microsoft Certified) titels:

 • EXIN Business Information Management – Functioneel Beheer Specialist
 • Microsoft 365 Fundamentals
 • Microsoft Azure Fundamentals

We combineren klassikale lessen in hybride vorm, zelfstudie, examens en een praktijkopdracht waarin jij alle opgedane kennis direct kan toepassen voor een vliegende start in het business IT vakgebied.

Apply for this job See company page
Recruiting students

Meet the company at TCD, Sign up!

We are looking for companies and students with a desire for achievement. Our goal is to be the best possible mediator between students and companies.