PWC

PWC – Consultant Tax Accounting & Tax Compliance Consultancy

Bedrijven worden steeds vaker geconfronteerd met toenemende fiscale complexe wet- en regelgeving, overheden die volledige transparantie eisen en diverse belanghebbenden zijn meer en meer geïnteresseerd in de strategische fiscale keuzes van de onderneming.  Wil jij hét verschil maken ten aanzien van deze grote uitdagingen voor onze klanten? Ben je daarnaast nieuwsgierig naar de inzet van nieuwe technologische mogelijkheden en ben je een teamplayer? Dan is dit jouw vacature!

Dit ga je doen

Als consultant Tax Accounting & Tax Compliance Consultancy adviseer en ondersteun je bedrijven om op (inter)nationaal niveau te voldoen aan hun tax compliance en reporting verplichtingen. Dit doe je onder andere door het inrichten van de interne financiële en fiscale processen en het identificeren en implementeren van nieuwe technologische oplossingen bij de klant. Hiermee help je bedrijven om hen in staat te stellen hun tax compliance en tax accounting op orde te hebben.

Je start in een brede rol (‘traineeship’) en komt te werken in een informeel multidisciplinair team van accountants, fiscalisten en data- en technologie specialisten. Dit is een energiek en gemotiveerde groep mensen met grote groeiambities. Uiteindelijk groei je binnen het team toe naar de expertise waarin jij je het meeste thuis voelt.

Dit zijn je belangrijkste verantwoordelijkheden:

 • Je adviseert en ondersteunt ondernemingen ten aanzien van het optimaliseren (automatiseren) van fiscale en financiële processen.
 • In de eerste jaren van je carrière ben je betrokken bij het opstellen van (complexe) belastingaangiften en het opstellen/controleren van de tax positie in de jaarrekening (Dutch Gaap / IFRS / US GAAP).
 • Je adviseert en ondersteunt klanten bij tax accounting vraagstukken.
 • Met behulp van data-extractie en softwareoplossingen help je klanten optimaal gebruik te maken van hun financiële en fiscale data om zo snel mogelijk te voldoen aan hun compliance en rapportageverplichtingen (bijvoorbeeld: vpb-aangifte, Country-by-Country-rapportage).

Krijg een nog betere indruk van onze afdeling via onderstaande video:

https://www.youtube.com/watch?v=ItA0YbzyuvY

Hier herken jij jezelf in

Je bent iemand die kansen creëert en pakt. Je bent innovatief, ondernemend en deinst niet terug voor het uitdagen van de status quo. Ook ben je nieuwsgierig naar de (technologische) ontwikkelingen binnen het fiscale vakgebied en gedreven om het verschil te maken met je team. Je gelooft in zowel intern als extern integer handelen en neemt daarin je eigen verantwoordelijkheid. Je barst van de energie en verder:

 • Heb je een afgeronde wo-opleiding Fiscaal Recht, Fiscale Economie, Tax & Technology of een andere relevante wo-opleiding (Bedrijfs-) Economie, Accountancy, (Technische) Bedrijfskunde, Econometrie, Wiskunde mits je affiniteit hebt met het werkveld;
 • Heb je een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Ben je goed met cijfers, analytisch sterk en bent in staat snel verbanden te leggen.

Dit bieden wij

We geloven in de kracht van een inclusieve cultuur en vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. We bieden je toegang tot het wereldwijde PwC netwerk, waarin je jouw kennis, ideeën en vragen kunt uitwisselen met ervaren professionals van verschillende disciplines. Daarnaast bieden wij:

 • Veel trainingen en cursussen die bijdragen aan jouw persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling;
 • Een passend salaris en uitgebreide arbeidsvoorwaarden, waaronder een ‘well-being budget’. Dit is een persoonlijk jaarlijks budget van € 1.000,- uit te geven aan jouw gezondheid, zoals: mindfulness, sport, lifestyle coaching, wellness;
 • Compleet ingerichte, ergonomische thuiswerkplek met een tweede beeldscherm;
 • Maandelijkse internetvergoeding;
 • Een leaseauto/autoregeling, laptop en iPhone;
 • 30 vakantiedagen per jaar;
 • Hybride werken bij de klant, thuis en op kantoor in Utrecht, Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven;
 • De mogelijkheid je binnen de reguliere werktijden in te zetten voor Corporate Responsibility, verschillende netwerken, diversiteit, innovatie en/of recruitment;
 • Leuke informele activiteiten, zoals: borrels, een kerstgala en een skiweekend. (Tijdens COVID-19 kun je rekenen op online events).

Aan de slag bij PwC

Ben je enthousiast? Dan ontvangen we graag jouw motivatiebrief, cijferlijst en cv waaruit blijkt waarom jij bij uitstek geschikt bent voor deze functie. Vertel ons ook waarom je voor Tax, Reporting & Strategy én deze rol kiest. Klik op de rode knop en solliciteer direct!

Na je sollicitatie:

 • Ontvang je meteen een bevestiging in je inbox.
 • Binnen twee weken nemen we contact met je op voor een kort kennismakingsgesprek.
 • Iedereen enthousiast? Dan plannen we een online assessment in. Afhankelijk van je score ontvang je een uitnodiging voor een eerste interview. Klik hier voor meer informatie over de sollicitatieprocedure.

Wil je graag meer inhoudelijke informatie over de functie Consultant Tax, Reporting & Strategy bij PwC? Of een kop koffie drinken met een professional? Dat kan! Hugo staat je graag te woord via telefoon, mail of WhatsApp. 

Hugo Verdonk

[email protected]

+31 06 484 557 42

Apply for this job See company page
Recruiting students

Meet the company at TCD, Sign up!

We are looking for companies and students with a desire for achievement. Our goal is to be the best possible mediator between students and companies.