PWC

PWC – Associate Consult Finance – Publieke Sector

Associate Consultant Finance – publieke sector

Wat kost het verhogen van de kwaliteit van lesgeven in het middelbaar beroepsonderwijs? Wat zijn de kosten van steeds meer mensen met gedragsstoornissen in de gevangenissen voor het gevangeniswezen en hoeveel moet je investeren om deze mensen ook op lange termijn goed te kunnen opvangen? Wat kost het om over twee jaar meer blauw op straat te krijgen? Deze en andere vragen over kosten en efficiency van de dienstverlening vanuit de publieke sector is waarover je als Finance Consultant dagelijks buigt.

Dit ga je doen
Je kerntaak is het het strategisch inschatten van kosten en budgetten. Dit doe je voor nieuwe beleidswensen (soms direct voortkomend uit het regeerakkoord) en organisaties die moeten veranderen. Het Publieke Sector team werkt hypothese gedreven. Hiervoor analyseren ze grote hoeveelheden economische en financiële gegevens om die door te vertalen naar concrete inzichten voor ministeries en andere overheidsorganisaties. Kortom: je kernwerkzaamheden zijn het opstellen van economische en financiële analyses.

PWC heeft een unieke positie als adviseur van de Rijksoverheid op strategische vraagstukken. Afgelopen jaren hebben wij geadviseerd over grote thema’s zoals de kwaliteit en kosten van onderwijs en de kosten van meer blauw op straat. Onze adviezen hebben een bijdrage geleverd aan het huidige regeerakkoord. Wij zijn trots op de impact die we op die manier hebben kunnen maken en willen ook de komende jaren onze impact in de publieke sector verder doorzetten en vormgeven.

Naast onze impact geloven wij sterk in onze mensen en de kwaliteiten van onze mensen. Het team PS finance, waar de nieuwe medewerkers kunnen starten, is een jong team van twintig medewerkers met tegelijk een aantal toppers met diverse achtergrond die graag helpen in het ontwikkelen van talenten. Mensen in het huidige team hebben een basisopleiding als (algemeen) econoom, wiskunde, technische bestuurskunde of andere economische of technische opleidingen. Iedereen in het team heeft een diepe interesse in het werk van de publieke sector en wil de publieke sector beter laten functioneren. Als jij je thuis voelt in deze omschrijvingen en er nieuwsgierig naar bent…dan pas je vast goed bij ons en zijn wij nieuwsgierig naar jou.

Hier herken jij jezelf in

Je hebt een kwantitatief georiënteerde wo-Master (beta-opleidingen en gamma opleidingen zoals economie, finance of bedrijfskunde) afgerond. Je bent een startende professional, relevante werkervaring is niet vereist. Maatschappelijke betrokkenheid een belangrijke factor in een succesvolle landing in het team.

Dit bieden wij
We geloven in de kracht van een inclusieve cultuur en vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. We bieden je toegang tot het wereldwijde PwC netwerk, waarin je jouw kennis, ideeën en vragen kunt uitwisselen met ervaren professionals op het gebied van Finance Consulting én andere disciplines. Daarnaast bieden wij:

 • Veel trainingen en cursussen die bijdragen aan jouw persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling, zoals het Globe Programma waar je onderdeel wordt van een internationale trainingsgroep en gedurende twee jaar alle vaardigheden leert om een volwaardige consultant te worden;
 • Een passend salaris en uitgebreide arbeidsvoorwaarden, waaronder een ‘well-being budget’. Dit is een persoonlijk jaarlijks budget van € 1.000,- uit te geven aan jouw gezondheid, zoals: mindfulness, sport, lifestyle coaching, wellness;
 • Compleet ingerichte, ergonomische thuiswerkplek met een tweede beeldscherm;
 • Maandelijkse internetvergoeding;
 • Een leaseauto/autoregeling, laptop en iPhone;
 • 32 vakantiedagen per jaar;
 • Hybride werken bij de klant, thuis en op kantoor;
 • De mogelijkheid om je binnen reguliere werktijden in te zetten voor Corporate Responsibility, verschillende netwerken, diversiteit, innovatie en/of recruitment;
 • Leuke informele activiteiten, zoals: borrels, een kerstgala en een skiweekend.

Aan de slag bij PwC
Ben je enthousiast? Dan ontvangen we graag jouw motivatiebrief, cijferlijst en cv waaruit blijkt waarom jij bij uitstek geschikt bent voor deze functie. Klik op de rode knop en solliciteer direct!

Na je sollicitatie:

 • Ontvang je meteen een bevestiging in je inbox.
 • Binnen twee weken nemen we contact met je op voor een kort kennismakingsgesprek.
 • Iedereen enthousiast? Dan plannen we een online assessment in. Afhankelijk van de uitslag ontvang je een uitnodiging voor een eerste interview. Klik hier voor meer informatie over de sollicitatieprocedure.

Wil je graag meer inhoudelijke informatie over de rol als Associate Consultant Finance binnen de publieke sector bij PwC? Neem dan contact op met Miriam Koopmans, onze recruiter via [email protected] / +31681362802

 

Apply for this job See company page
Recruiting students

Meet the company at TCD, Sign up!

We are looking for companies and students with a desire for achievement. Our goal is to be the best possible mediator between students and companies.