• Law

AKD

NL

Over AKD

AKD is een full-service Beneluxkantoor met ruim 500 advocaten, fiscalisten, notarissen en staf in België, Nederland en Luxemburg. Wij zijn voor onze cliënten de gateway in, van en naar de Benelux.

Full-service expertise

De combinatie van onze full-service expertise en een brede sectorfocus maakt dat wij al ruim een eeuw elke vraag vanuit verschillende oogpunten kunnen benaderen en oplossen – waar ook ter wereld. Dit doen wij vanuit onze eigen vestigingen, met onze diverse landenteams, en met een groot Friends Netwerk over de hele wereld.

Wij hebben de omvang, kennis en ervaring om te adviseren bij nationale en internationale fusies en overnames, complexe vraagstukken in de publieke sector, het voeren van grote en kleine procedures, en het werken aan omvangrijke projecten zoals de energietransitie en aan issues rond privacy en datasecurity. Dit doen wij vanuit zowel Belgisch, Nederlands als Luxemburgs recht.

Diversity & Inclusion

Wij geloven dat iedereen die bij AKD werkt, het beste uit zichzelf kan halen door zichzelf te kunnen zijn. Daarom hechten wij veel waarde aan een open, diverse, veilige en inclusieve omgeving.

Binnen ons kantoor bieden wij iedereen, ongeacht achtergrond, sekse, seksuele geaardheid, geloofsovertuiging of arbeidsbeperking, een plek om zijn of haar volle potentieel te benutten. Vanuit die overtuiging ondersteunt AKD samen met bijna 100 vooraanstaande bedrijven en 35 andere advocatenkantoren de Equal in Legal Diversity & Inclusion Statement. Daarnaast is AKD aangesloten bij Stichting FORWARD, dat de acceptatie, erkenning en zichtbaarheid van LHBT’s binnen de juridische beroepsgroep bevordert.

Ook geven wij trainingen aan onze advocaten, fiscalisten, notarissen en staf onder andere over persoonlijk leiderschap en unconscious bias, die bijdragen aan het uitdragen van diversiteit in ons dagelijks gedrag. Wij vinden het namelijk een verantwoordelijkheid van iedereen binnen ons kantoor om een steen bij te dragen aan de open, diverse, veilige en inclusieve omgeving die we willen zijn.

CSR

Wij vinden het belangrijk dat we als kantoor, naast de commerciële focus die wij hebben, ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen.

Een van onze CSR-initiatieven is dat wij partner zijn van Make-A-Wish, een non-profitorganisatie die wensen van ernstig zieke kinderen in vervulling laat gaan. Wij adviseren Make-A-Wish pro bono over diverse juridische vragen.

Daarnaast adviseren wij pro bono The Ocean Cleanup bij hun ambitie om de plastic afvalberg in de Stille Oceaan op te ruimen.

De oppervlakte waarin de ongeveer 80 miljoen kilo plastic rond drijft is ongeveer drie keer zo groot als Frankrijk. AKD adviseert The Ocean Cleanup bij vraagstukken of de drijvende installatie als schip kan worden beschouwd en welke wet- en regelgeving vanuit Nederlands en Internationaal (Publiek)rechtelijk perspectief op System 001 van toepassing zijn. Ook heeft AKD geadviseerd bij het opstellen van het Convenant met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Ook hebben wij een partnership met Vereniging Natuurmonumenten dat zorgt voor meer dan 100.000 hectare natuur in Nederland en werken we samen met Pro Bono Connect, een initiatief dat NGO’s aan topadvocaten in Nederland koppelt. Onze advocaten, fiscalisten en notarissen geven deze NGO’s gratis juridisch advies en ondersteunen bij juridische procedures.

Students

Meet them at the Tilburg Career Days event

Meet this company at our upcoming event at one of their participations.