Nationale Nederlanden

Nationale Nederlanden HBO/WO Stage Junior Solvency ll Analyst job

Wil jij je verdiepen in de wereld die Solvency II heet. Heb je affiniteit met getallen en vind je het leuk om het verhaal achter de getallen te leren en op een duidelijke manier uit te leggen? Als jij hands-on ervaring wil opdoen met het maken van management rapportages, kom dan stage lopen bij het Solvency II analysis team.

 

De stagevergoeding voor deze stageplek betreft HBO € 450,- / WO € 600,- bruto op basis van een 36-urige werkweek en je bent beschikbaar vanaf mei 2023.

 

Jouw impact als stagiair Junior Solvency II Analyst bij NN

Jij helpt bij het voorbereiden en in elkaar zetten van rapporten met management informatie over Solvency II en ander marktwaarde rapportages, zoals OF, OCG, SII ratios, en IFRS RAT. De werkzaamheden worden vooral uitgevoerd in MS Excel en Powerpoint.

 

Wat je gaat doen

 • Vaststellen en rapporteren van operating capital generation getallen in Excel, zoals de waarde van nieuwe productie, beleggingsrendementen en risicomarge vrijval
 • Vaststellen en rapporteren van SII ratio schattingen
 • Uitvoeren van werkzaamheden die horen bij de vastlegging ten behoeve van het controle framework
 • Vaststellen en rapporteren van voorzieningswaarde voor de IFRS RAT

 

Met wie je werkt

Het Solvency II Analysis team is een professioneel team, met een bewezen staat van dienst binnen de Finance afdeling van NN Leven & Pensioen. Het team bestaat uit 6 professionals en werkt vanuit het NN kantoor in Rotterdam. Het team heeft een no-nonsense mentaliteit, wij zorgen er samen voor dat we elke klus klaren. Als team zijn we daarnaast verantwoordelijk voor het opleveren van diepgaande Solvency II en management informatie. Daarnaast zijn we sparringpartner voor vele stakeholders, zoals actuarial functiehouder, interne en externe auditors, liability en asset reporting collega’s, en collega’s van de risk afdeling.

 

Wat je meebrengt

 • (Bijna) afgeronde Bachelor of Master opleiding Economie, Finance and Investments, Econometrics, Acturial Science, Mathematics, of vergelijkbaar
 • Affiniteit met cijfers, beleggingen, en interesse in het verzekeringsbedrijf
 • Hands-on mentaliteit, je kunt goed omgaan met verandering, zowel qua prioriteiten als qua omgeving
 • Je vindt het leuk om zowel zelfstandig, als gezamenlijk werkzaamheden op te pakken
 • Je bent positief kritisch en pro-actief en werkt nauwkeurig

 

Blijf je ontwikkelen

Wij vinden het belangrijk dat jij je kunt blijven ontwikkelen. We geven je de ruimte en het vertrouwen om te groeien in je carrière en als mens. Wij helpen je hierbij met:

 • Volop training- en opleidingsmogelijkheden in ons Learning & Development Centre
 • Een groot (internationaal) netwerk van collega’s die graag hun kennis met je delen
 • De autonomie om je eigen ontwikkelroute te bepalen

 

Bij NN werken we hybride. Deels vanuit huis en deels op kantoor. Teams ontmoeten elkaar digitaal, fysiek of hybride. Je spreekt samen met je team af wat het beste past. We hebben onze kantoren zo ingericht dat er voor elk type werk een passende plek is. De officiële standplaats van deze functie is Rotterdam.

 

Word jij onze nieuwe collega?

Ben jij enthousiast over deze vacature en denk je dat je goed past in het team en bij NN? Dan nodigen wij je uit om te solliciteren. Wij zijn erg benieuwd naar wie jij bent, wat jou beweegt en wat jij kunt bijdragen in deze functie bij NN.

 

Solliciteer direct!

Heb je nog vragen over de vacature of de procedure? Bel of stel je vraag via WhatsApp aan Bianca Hoogweg, stage coördinator via 06 10816801 of via Stagebureau@nn.nl. In deze video stelt Bianca zich alvast aan je voor.

Apply for this job See company page
Recruiting students

Meet the company at TCD, Sign up!

We are looking for companies and students with a desire for achievement. Our goal is to be the best possible mediator between students and companies.