KLM

KLM Management Traineeship Finance

Management Traineeship Finance

Type vacature: Traineeship
Plaats: Amstelveen
Uren per week: 40
Opleidingsniveau: WO Master; HBO Bachelor; HBO Master; HBO Master/ WO-pre-master
Solliciteer t/m: 11-12-2022

 

In het kort

In het Management Traineeship Finance van KLM ontdek je in twee jaar – in vier verschillende opdrachten – waar jouw interesses en kwaliteiten liggen op het gebied van Finance. Vanaf dag één draag je concreet bij aan een van de business-doelstellingen. Je voert bijvoorbeeld interne audits uit, of je helpt mee met de implementatie van een nieuwe rapportagetool en zorgt meteen voor efficiëntere processen. Of je ontwikkelt een data-analysemodel om gewicht en resources bij Cargo beter te kunnen voorspellen. Jij wilt groeien als leider? Wij creëren de ideale omstandigheden! Wie weet ben jij over een tijdje wel de nieuwe CFO van KLM of Finance VP van een van de business units.

 

 

 

Wat ga je doen?

Finance in 2022 bestaat minder uit rapporteren en berekenen. De focus nu is veel meer: meedenken met de business en het optimaliseren van financiële processen. Je wordt als management trainee bijvoorbeeld uitgedaagd om na te denken over finance-innovaties, zoals op het gebied van robotisering of artificial intelligence. Maar net zo goed over de link tussen finance en de verdere verduurzaming van KLM.

 

Welke opdrachten kun je verder verwachten als management trainee Finance? Een paar voorbeelden.

 

Meedraaien met VP Finance

Je bent direct gekoppeld aan de VP Finance in een van de businesses. Je draait volledig mee in het MT, ondersteunt bij de reguliere finance-processen en pakt projecten uit zijn/haar portfolio op. Door op dit niveau mee te draaien en tegelijkertijd verantwoordelijk te zijn voor een aantal concrete projecten geeft deze opdracht je een goed beeld van de scope en impact van Finance binnen KLM.

 

Inhouse banking model

Je werkt mee aan het uitdenken en inrichten van een inhouse banking model binnen Treasury, waarbij je samen met het Treasury team en de buitenstations keuzes maakt in de opzet van de overnight-clearing-geldstromen.

 

Performance-analyse

Na een grondige analyse zet je een dashboard op bij KLM Cityhopper, zodat zij kunnen zien wat de performance is van het nieuwe type vliegtuig dat is aangekocht. Hiervoor analyseer de afspraken rond ingebruikname en de daadwerkelijke prestaties van het vliegtuig. Je vergelijkt de werkelijke performance met de norm die KLM voor ogen heeft en maakt inzichtelijk wat de financiële impact is van eventuele afwijkingen.

 

Verbeterde rapportage

Je werkt aan een verbeterd rapportageproces bij Commercie, waardoor alle afdelingen straks op dezelfde manier werken. Je zorgt daarbij ook voor de juiste tools en training, inclusief overdracht aan de relevante stakeholders.

 

Uniek voor het KLM Management Traineeship Finance:

 • iedere vrijdag gereserveerd voor jouw ontwikkeling;
 • een intensief tweejarig persoonlijk leiderschapstraject, leren met en van elkaar in de trainee community, en deep dives in het bedrijf KLM en de airline industry;
 • na drie jaar krijg je de kans om te starten in een financiële postdoctorale opleiding (of post-hbo) tot bijvoorbeeld Register Controller, of een MBA in bijvoorbeeld Big Data & Business Analytics;

 

Ben jij benieuwd naar meer informatie over het Management Traineeship Finance? Meld je dan aan voor de webinar op 23 november via vacature #12386 op onze careersite.

Jouw profiel

Om ook de komende eeuw luchtvaartgeschiedenis te schrijven, hebben we inspirerend en veerkrachtig talent nodig. Mensen die een klimaat creëren met ruimte voor innovatie en samenwerking. Verbindend leiderschap start bij inzicht in jezelf: je bent zelfbewust. Je snapt dus goed wie je bent als leider en als mens. Een open, nieuwsgierige, op leren gebaseerde houding richting jezelf en anderen helpen daarbij. Wil jij je ontwikkelen tot de leider van morgen?

 

Verder heb je:

 • academisch denkniveau;
 • affiniteit met een of meer thema’s die voor KLM belangrijk zijn: duurzaamheid, digitalisering en klantgerichtheid;
 • starters werkervaring;
 • goede beheersing van de Nederlandse taal (C2-taalniveau);
 • aantoonbare affiniteit met finance.

 

Daarnaast vinden we het belangrijk dat je:

 • conceptueel denkt, een kritische houding toont, en hoofd- en bijzaken weet te scheiden;
 • sensitief en energiek bent;
 • een onderzoekende houding hebt, verandering omarmt en je verplaatst in andere/culturele perspectieven;
 • samenwerkt met diverse belanghebbenden en focust op gezamenlijk resultaat en succes;
 • zelfbewust bent en reflecteert (wat doe ik, wat doet de ander?), en je reflecties omzet in actie;
 • snel weer overeind krabbelt na een tegenslag.

 

 

Wat bieden wij?

Het Management Traineeship Finance geeft je een brede kijk op Finance binnen een uitdagende sector. Door de combinatie van transformatie en operatie ben je bij KLM verzekerd van uitdagend werk; de luchtvaart is altijd in beweging. Perfecte context dus voor een steile klim in je ontwikkeling!

 

Daarnaast bieden we:

 • Een vast startsalaris van € 3.177,85 bruto per maand, een eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag;
 • Een persoonlijk duurzame inzetbaarheid budget;
 • 30 vakantiedagen per jaar;
 • Fikse korting op vliegtickets (IPB);
 • Een uitstekende pensioenregeling;
 • Reiskostentegemoetkoming + gratis gebruik van het busnetwerk op Schiphol;
 • Een netwerkvereniging speciaal voor alle young professionals: Young KLM.

 

Het leven is meer dan werken alleen. Van onze management trainees verwachten we gedrevenheid en flexibiliteit. Maar we houden wel vast aan een gezonde balans tussen werk en privé.

 

De functie is fulltime (40 uur per week). Waar jouw stoel staat, is afhankelijk van je opdracht. Van hybride tot op ons hoofdkantoor in Amstelveen of op een van onze vestigingen rondom Schiphol.

 

 

Ready for your next destination?

Je kunt solliciteren tot en met 11 december 2022 23.59 u.

 

Dit kan je verwachten van de sollicitatieprocedure:

•          Ronde 1: selectie op harde selectiecriteria

•          Ronde 2: online assessments vanaf 12 december met als deadline 18 december

•          Ronde 3: selectiegesprekken op 3, 4 en 5 januari (fysiek)

•          Ronde 4: assessmentdag op 11 januari (fysiek)

 

Startdatum van het Management Traineeship Finance: 1 maart 2023

 

 

Vragen?

Wil je meer weten over de functie, neem dan contact op via klmtraineeships@klm.com.

 

 

 

Apply for this job See company page
Recruiting students

Meet the company at TCD, Sign up!

We are looking for companies and students with a desire for achievement. Our goal is to be the best possible mediator between students and companies.