De Volksbank

de Volksbank Junior Reporting Specialist

Zo ziet jouw baan eruit

Ben jij analytisch scherp met een passie voor finance? Wil jij het verhaal achter de financial en regulatory reporting begrijpen? Dit is je kans om in een dynamische omgeving te bouwen aan de rapportages van de toekomst, zodat de Volksbank transparant kan blijven rapporteren naar haar stakeholders.

Samen met je collega’s vorm je het geweten van de geïntegreerde externe rapportages van de Volksbank door enerzijds de toekomstvisie op toezicht en rapportages te vertalen naar de organisatie (denk aan ESG reporting), en anderzijds om te zorgen voor tijdige, complete en accurate rapportage verantwoording aan onze stakeholders met als doel om ten alle tijden te voldoen aan de toenemende eisen vanuit wet & regelgeving.

Als Junior Reporting Specialist krijg je de kans om te verdiepen in en verbanden te leggen tussen de rapportages om uiteindelijk een helikopterview te vormen. Jij bent data-minded en neemt de verantwoordelijkheid om te zorgen voor cross report consistentie en samenhang. Je bent een teamplayer en werkt nauw samen met collega’s in de hele organisatie als met onze externe toezichthouder en accountant.

Dus word jij ons aanstormend Finance talent met een frisse blik, lef en sterke communicatieve skills? We dagen je uit om de bank te leren kennen, te sparren met collega’s en je ontwikkeling in eigen handen te nemen. Natuurlijk begeleiden we je hier graag in, zowel op inhoud als op competenties.

Hier kom je te werken

De afdeling Integrated External Reporting is binnen Hub Finance Data & Reporting eindverantwoordelijk voor alle externe en regulatory reporting naar onze stakeholders. Je werkt samen in een divers team van 14 finance professionals. Tot de scope behoort onder andere de jaarrekening, het (half)jaarlijkse persbericht, Pillar 3 rapport en toezichthouderrapportages zoals solvabiliteits, liquiditeits en statistische rapportages alsmede de data loan tapes.

Jouw kwaliteiten

Je leert graag van je ervaren collega’s, maar bent ook niet bang om ze tegen te spreken als je dingen anders ziet. Loop je ergens tegenaan of zie je verbeterkansen? Dan kaart je die aan. Hierbij heb je altijd het eindresultaat voor ogen. Verder ben jij een kei als het om cijfers gaat. Je haalt er voldoening uit om dingen uit te zoeken en ruwe financiële data naar de echte wereld te vertalen.

Verder heb je:

  • Een afgeronde HBO of WO-diploma (voorkeur voor financieel-gerelateerde studies);
  • 0-3 jaar relevante stage- of werkervaring in finance, accountancy of data en analytics;
  • Affiniteit voor data gedreven werken bij een financiële instelling.

Wat krijg je van ons?

Een boeiende en uitdagende functie als Junior Reporting Specialist bij een bank die op professionele wijze bijdraagt aan een duurzame samenleving. De dynamische omgeving waarin je werkt, bied je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Jouw initiatief en creativiteit wordt gewaardeerd. Thuiswerken behoort tot onze werkwijze waarin er een goede balans is tussen werk en privé.

  • De salarisschaal 8 is van €2.869,95,- tot €4.415,32,- euro o.b.v. 36 uur. Als starter ontvang je een salaris van begin schaal 8. Er zijn voldoende doorgroeimogelijkheden en ook naar schaal 9.
  • Dertiende maand en vakantietoeslag in het Individueel Keuze Budget (IKB);
  • Persoonlijk ontwikkelbudget van €750,- euro per jaar naast de standaard opleidingsmogelijkheden;
  • Thuiswerken met een HNW-budget van €600,- euro per 5 jaar om je werkplek arbo-verantwoord in te richten en een thuiswerkvergoeding van €40,- euro per maand;
  • Aandacht voor je inzetbaarheid (vitaliteit en loopbaan);
  • NS-Business Card voor de tweede klas;

Agile denken en doen bij de Volksbank
Onze héle organisatie is agile ingericht. Dit betekent dat de klant centraal staat bij alles wat we doen. In zelfstandige, multidisciplinaire klantreisteams maken we de reis die klanten afleggen binnen onze kanalen zo relevant en persoonlijk mogelijk. De verantwoordelijkheid ligt bij de agile klantreisteams en leidinggevenden staan in dienst van deze teams. Als collega’s werken we resultaatgericht samen en we willen blijven leren en verbeteren. Voor de klant én onszelf. Samen maken we onze organisatie wendbaarder en gaan we nog meer impact maken voor onze klanten en op de maatschappij.

Meer weten over agile werken bij de Volksbank? Check onze Agile & Jij-pagina.

Word jij onze collega?

Upload je motivatie en cv via de sollicitatiebutton. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Vragen over de functie Junior Reporting Specialist? Stel ze aan Irene Hsu, Lead Integrated External Reporting, via irene.hsu@devolksbank.nl. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Celine Le, Corporate Recruiter, via celine.le@devolksbank.nl of 06 – 83492454 (bel of stuur een Whatsapp bericht). Het sollicitatieproces bestaat uit twee gesprekken met daarbij een online assessment.

Apply for this job See company page
Recruiting students

Meet the company at TCD, Sign up!

We are looking for companies and students with a desire for achievement. Our goal is to be the best possible mediator between students and companies.