De Volksbank

de Volksbank Junior Legal Counsel Financial Markets

Zo ziet jouw baan eruit

Een brede basis voor een veelbelovende juridische carrière in financial markets? Die leg je als Junior Legal Counsel bij de Volksbank in Utrecht. En het mooie is: je maakt jouw ambities waar in een collegiale omgeving mét aantrekkelijke work-life balance.

Zo ziet jouw baan eruit
Jij duikt in de wereld van debt capital markets, derivaten en repo’s. Nog weinig ervaring mee? Geen punt. In deze juniorpositie krijg je alle kans om die op te doen. Onder supervisie van ervaren collega’s onderhandel je over derivatencontracten en beoordeel je de uitgifte van kapitaal- en schuldinstrumenten, zoals green bonds, covered bonds en achtergestelde obligaties. Ook actualiseer je periodiek fundingprogramma’s, zoals Commercial Paper programma’s, het Debt Issuance Programme en het Covered Bond Programme. Kortom: jij zorgt voor de juridische begeleiding bij alles wat de afdeling (Hub) Bankbalans voor de funding en kapitalisatie van de bank regelt.

Krijgen we te maken met nieuwe wet- en regelgeving of belangrijke maatschappelijke, politieke of juridische ontwikkelingen? Dan maak je de bank daarop attent. Vervolgens ondersteun je bij de implementatie van die nieuwe regels en wetten. Denk aan de Benchmark Regulation, EMIR en CRR/CRD. Maar ook aan de gevolgen van klimaat en duurzaamheid (bijv. de Taxonomieverordening). Wat betekent dit bijvoorbeeld voor de internationale transacties van de bank? Je ziet het: jouw speelveld is enorm breed en strekt verder dan alleen Nederland.

En hoe zit het dan met die work-life balance? Eerlijk is eerlijk: er zijn zeker piekmomenten. Maar we zorgen er samen voor dat jouw takenpakket aansluit bij wat je op dat moment wilt en kunt, en dat je jouw werk goed kunt combineren met je privéleven. Want de Volksbank is bovenal een menselijke bank. En dat betekent ook aandacht voor jouw werkplezier als medewerker. Zo is fulltime bij ons 36 uur en kun je bijvoorbeeld 4×9 werken.

Hier kom je te werken
Met elf juristen, waarvan een aantal advocaten, maak je deel uit van het team Finance & Litigation. Daarbinnen vorm jij met drie collega’s het legal team voor de Hub Bankbalans en het Supervisory Office. Als een geoliede vier-eenheid werken jullie aan allerlei aspecten die de financiële positie van de bank raken. En daarbij gaan jullie het liefst een stap verder dan de wettenbundel voorschrijft. Wat is het beste voor klanten, medewerkers, de maatschappij en de aandeelhouder? Daar draait het om. Een klein team met grote verantwoordelijkheid dus! Hierdoor leer jij in korte tijd ontzettend veel en ontdek je gaandeweg waarin jij je verder wilt specialiseren. Natuurlijk kun je daarbij rekenen op goede begeleiding en scholing. Zo is er een grote kans dat jij in je eerste jaar samen met internationale vakgenoten een derivatencursus gaat volgen!

Jouw kwaliteiten
In het kleine team waar jij straks onderdeel van wordt, is een goede samenwerking de sleutel tot succes. Daar blink jij dan ook in uit. Je voelt je verantwoordelijk voor het werk en pakt uit jezelf zaken op. Daarbij hoef je echt nog niet overal verstand van te hebben; belangrijk is vooral dat je laat zien dat je verder wilt leren en mee wilt denken.

Verder heb je:

  • Een wo-diploma rechten (van een Nederlandse universiteit).
  • 0-2 jaar relevante juridische ervaring op het gebied van financial markets.
  • Interesse in financieel recht. Kennis van bijvoorbeeld de Wft, de Prospectusverordening, de Benchmark Regulation, EMIR en CRR/CRD is mooi meegenomen.
  • Uitstekende kennis van het Engels; je schakelt veel met internationale partijen en de meeste documentatie is in het Engels.

Solliciteren?
Wil je solliciteren? Klik op sollicitatiebutton en reageer op deze vacature. Als je je motivatie en cv achterlaat, nemen we zo snel mogelijk contact met je op.
Inhoudelijke vragen over de functie? Stel ze aan Annemarie van Lith, Head Finance & Litigation Team via 06-20132094 of annemarie.vanlith@devolksbank.nl. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je contact opnemen met Celine Le, corporate recruiter, via Celine Le@devolksbank.nl. Het selectieproces bestaat uit drie gesprekken en een online assessment is onderdeel van de procedure.

Apply for this job See company page
Recruiting students

Meet the company at TCD, Sign up!

We are looking for companies and students with a desire for achievement. Our goal is to be the best possible mediator between students and companies.