DAF

DAF HBO (afstudeer)stage: Data Analyse binnen Paccar Parts

Functiebeschrijving

De afgelopen anderhalf jaar heeft Operations’ afdeling Continuous Improvement (CI) gewerkt aan een nieuw datawarehouse voor PPE Operations dat in juni 2022 live zal gaan. Dit data warehouse bevat alle data sources van Operations en zal nieuwe wensen en eisen opleveren met betrekking tot het verbeteren van bestaande rapportages en het maken van nieuwe rapportages.

Het doel van deze opdracht is het in kaart brengen van de wensen en eisen binnen deze processen en hier de juiste data inzichten voor creëren.
Binnen de opdracht zul je je meer verdiepen in onze primaire processen om erachter te komen wat de wensen en eisen zijn met betrekking tot bestaande en nieuwe rapportages. Je zal de processen ingaan en met de betrokkenen binnen de processen praten om duidelijk te krijgen welke inzichten ze op dit moment missen. Binnen onze afdeling maken we niet alleen rapportages voor onze vestiging in Eindhoven, maar ook voor onze vijf andere Parts Distribution Centers (PDC’s) verdeeld over Europa. De wensen en eisen zullen dus ook afgestemd moeten worden met de andere PDCs, zodat we analyses kunnen maken die voor de gehele operatie bruikbaar zijn.
Je zal zo goed mogelijk proberen te voorzien in deze behoeftes in de vorm van rapportages. Binnen Paccar Parts hebben we een Tableau server, waar we alle rapportages op beschikbaar stellen.

Jouw profiel

Ervaring met een data visualisatie tool (bij voorkeur Tableau)
Ervaring met SQL
Ervaring met databases
Ervaring met data analyses
Analytisch vermogen
Goede beheersing van Nederlands en Engels
Goede communicatieve vaardigheden op alle niveaus
Kennis van Logistieke basisprincipes en techniekenStudies in: ICT, Bedrijfskunde, Technische bedrijfskunde op HBO of WO niveau
Duur stage: 5/6 maanden

Afdeling

​PACCAR Parts Europe (PPE) is verantwoordelijk voor de groei van de verkoop van reserveonderdelen (parts) aan klanten in alle DAF-markten over de hele wereld, uitsluitend via het dealernetwerk van DAF en TRP onder de merknamen; DAF, PACCAR en TRP.

PPE maakt gebruik van 6 state-of-the-art distributiecentra (PDC’s) in Eindhoven, Leyland, Madrid, Moskou, Boedapest en Panama en levert unieke en innovatieve klant- en dealeroplossingen. Binnen PACCAR Parts is de afdeling Parts Operations verantwoordelijk voor een optimale onderdelen voorziening naar ons dealer netwerk.

Vanuit de magazijnen wordt het merendeel van onze dealers dagelijks bevoorraad. Hoofd activiteiten van Parts Operations zijn het optimaal plannen van de magazijnvoorraden, het runnen van de magazijnen, transport naar dealers, dealers voorzien van voorraadadviezen en ondersteunen bij eventuele vragen over hun orders, kortom het zorgdragen voor een optimale service naar onze dealers zodat onze eind-klanten zo goed mogelijk geholpen kunnen worden.

Wij bieden

Een kijkje in de keuken bij een grote, internationale organisatie;

  • Je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid. We staan open voor jouw initiatieven en afhankelijk van de opdracht zie je jouw resultaten terug op de werkvloer;
  • Een ervaren coach en begeleider, waar je veel van kunt leren en die klaar staat om je verder te helpen;
  • Een stagevergoeding van € 375,- (HBO) op Fulltime basis;
  • Een reiskostenvergoeding, als je niet in het bezit bent van een studentenreisproduct;
  • Een huisvestingsvergoeding, als je tijdelijk een kamer huurt in de buurt van DAF.

 

Apply for this job See company page
Recruiting students

Meet the company at TCD, Sign up!

We are looking for companies and students with a desire for achievement. Our goal is to be the best possible mediator between students and companies.