CBS

CBS Onderzoeker Team Centrale Overheden

Jouw uitdaging

In deze functie ga je je voornamelijk bezighouden met de sociale-zekerheidsfondsen (SZF). Je bent verantwoordelijk voor het samenstellen en leveren van consistente en tijdige cijfers en publicaties over de inkomsten, uitgaven en financiering van SZF. De publicaties worden gemaakt op maand-, kwartaal- en jaarbasis. SZF zijn de toezichts- en uitvoeringsorganen van de wettelijke sociale verzekeringsregelingen, zoals het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV), de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en Zorginstituut Nederland (ZIN). De SZF zijn verantwoordelijk voor uitvoeringen van bijvoorbeeld de AOW, WW, Zorgverzekeringswet en de Wet Langdurige zorg. Na het Rijk is het de grootste subsector van de overheid met jaarlijks zo’n 150 miljard euro aan inkomsten en uitgaven. Je bent zowel binnen het CBS als voor berichtgevers en externe gebruikers het aanspreekpunt voor vragen over SZF vanuit het perspectief van de overheidsfinanciën.

De mede door jou samengestelde gegevens over de overheidsfinanciën geven een helder en betrouwbaar overzicht van de financiële positie van de Nederlandse overheid. Ze worden ingezet bij het samenstellen van de nationale rekeningen en worden veelvuldig gebruikt door nationale en internationale instellingen zoals het Centraal Planbureau, ministeries, Eurostat, de ECB en de OESO.
Je werkt aan het vereenvoudigen van de werkprocessen, het verder vergroten van de transparantie in de dataverwerking en het creëren van meer ruimte voor analyse. Tot slot lever je een bijdrage aan (revisie)projecten.

Zo ziet je team eruit

Opleidingen

Wij krijgen ruimte voor trainingen en er zijn zowel interne als externe cursussen over overheidsfinanciën om je snel alles eigen te maken.

Puzzelaars

Samen leggen we dwarsverbanden in onze cijfers om tot een volledig beeld te komen.

Teamwork

Met meer dan 50 collega’s werk je samen om de overheidscijfers nauwkeurig in beeld te brengen en verbeter je voor velen de werkprocessen.

Statistieken

Samen maken we statistieken over het Rijk, de Socialezekerheidsfondsen (SZF), de Instellingen zonder winstoogmerk (IZW) en het onderwijs.

Het team Overheidsfinanciën Centrale Overheden (OCO) bestaat uit 23 enthousiaste medewerkers met wie je veel zult samenwerken. Daarnaast werk je ook samen met collega’s van de overige overheidsteams van de sector EOC.
Het team maakt cijfers voor de nationale rekeningen en publiceert daarnaast zelfstandig.

We werken in hybride vorm thuis en op kantoor. In je team maak je daarover afspraken. Je spreekt bijvoorbeeld af hoeveel dagen je op het CBS werkt, of dat vaste dagen zijn, hele of halve dagen.

Wie jij bent

Je hebt een academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur in een economische richting en je:

  • hebt interesse in de financiën van overheden en bent in staat overzicht te houden over welke grote thema’s er spelen;
  • bent iemand met goede analytische vaardigheden, vertrouwd met relevante moderne methoden en technieken en met tools, zoals R;
  • hebt affiniteit met procesvernieuwing en hoe dit te implementeren;
  • werkt zorgvuldig en resultaatgericht en bent daarbij in staat je werk zelfstandig te organiseren en te plannen;
  • kunt zaken goed verwoorden, zowel mondeling als schriftelijk.

Wat hebben we je te bieden

Voor onze arbeidsvoorwaarden volgen wij de CAO Rijk.

  • Een salaris volgens de CAO Rijk van minimaal EUR 2957,- en maximaal EUR 5343,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
  • Je ontvangt het Individueel Keuze Budget (IKB) waarbij je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf kunt samenstellen. In totaal krijg je 16,37% (inclusief 8% vakantiegeld) bovenop je maandloon waarbij je zelf bepaalt hoe, wanneer en op welke wijze je deze wilt inzetten.
  • Je wordt voorzien van een laptop (Windows of Apple) met dockingstation zodat je overal gemakkelijk kunt werken. Tevens ontvang je een mobiele telefoon.
  • Je ontvangt een Pensioen bij het ABP Pensioenfonds.
Apply for this job See company page
Recruiting students

Meet the company at TCD, Sign up!

We are looking for companies and students with a desire for achievement. Our goal is to be the best possible mediator between students and companies.